Off topic: Jag ska bestiga Kilimanjaro


Det är officiellt. Kvällstid den 3 juli lyfter jag mot Tanzania för att ansluta till en expedition med målet att bestiga Kilimanjaro (5 892 meter över havet). Vi är en sju man stark grupp varav tre svenskar och fyra australiensare. Gud bevare oss alla.

Är han verkligen i form för en sådan utmaning, tänker du. Han är på väg dit, säger jag. Jag har snittat fyra mil i veckan i löpspåret den senaste tiden, varvat med intervallträning och en portion styrka. Och återhämtning kan jag sedan tidigare, om vi säger så. Sedan igår (16/6) har jag (tillsammans med en av mina expeditionskollegor) adderat ett extra dagligt morgonpass, i form av en timmes skogsvandring (i samma kängor vi ska mönstra på berget).

Sedan jag sprang mitt första marathon (älskar att benämna det som “mitt första” trots att jag bara sprungit ett) har jag haft svårt att släppa det där upptäckardrivet. Jag vill veta hur saker känns. Se och känna nytt. Kilimanjaro är alltså nästa steg i detta modernt manliga strövtåg. Kilimanjaro är en slocknad vulkan och världens högsta fristående berg. Vi kommer att passera tät och tropisk djungelvegetation, stäpp, sand, lavafält, kala stenbäddar och högst upp – glaciär.

Det hela ska bli mycket spännande. Stay tuned.


Bild: Twocentsworth.


Bild: Jon Haylett.


Bild: Wikipedia Commons.