En fråga till: Charlotta Flinkenberg, chefredaktör på CHIC


För att råda bot på min ständiga förmåga att skriva för långt har jag lanserat återkommande formatet “En fråga”. Jag ställer helt enkelt en enda fråga till någon som intresserar mig just nu.

Idag: Charlotta Flinkenberg, chefredaktör på CHIC.


Charlotta Flinkenberg.

Charlotta, du har bloggat på Chic.se i nästan exakt tre år idag. Sedan första dagen Aller lanserade tidningen. Hur har det gjort dig till en bättre chefredaktör?
– Jag bjuder mycket på mig själv i min blogg och visar hela det breda spektrat av min personlighet. Min blogg visar rätt få stylade “spontant fotograferade” dagens outfit-bilder i kissnödiga poser, men desto mer snapshots från mitt skrivbord, eller från provrum, eller från möten och resor. Osminkade, humoristiska bilder och glamourösa premiär-tillställningar på röda mattan. Högt och lågt. Responsen blir därefter. Läsarna känner nog att de får ett förtroende för mig. De törs komma med ärliga, ibland till och med rätt tuffa kommentarer och frågor om alltifrån klädval och karriärsfrågor till hur de ska gå tillväga när deras pojkvän har dumpat dem och de plötsligt blivit ofrivilliga singlar i 30-årsåldern.

– Att ha en blogg är en dynamisk och givetvis interaktiv förlängning av det rätt så platta och tvådimensionella printmediet. Jag älskar att kunna ha en intim (för så känns det, även om det är 12 000 personer som läser) dialog med mina läsare, guida dem och peppa dem. Men även tydligt visa att jag tar till mig av deras åsikter. Jag kan, tack vare min blogg,  pejla av sinnesstämningen hos kvinnor (och en och annan gaykille) just nu, vad de funderar över, vad de är nyfikna på, hur de agerar och vad som engagerar dem. Sen levererar vi det i CHIC. Det är en kärleksfull relation som förstås är energikrävande och tar en jävla massa tid (som alla relationer). Men som ger mycket tillbaka i form av konkret och direkt feedback som är mycket användbar i mitt dagliga arbete som chefredaktör.