Därför värvar vi Viktor Barth-Kron


Idag (22/12) släppte vi nyheten att Viktor Barth-Kron blir ny redaktör för Cafés satsningar på nätet. Viktor skriver själv om detta här. Dagens Media och Resumé rapporterar också. Mitt citat från det pressmeddelande som skickades ut:

–  Det var viktigt för oss att hitta en människa vars penna var lika skarp som hennes erfarenhet och förmåga att driva trafik online. Café är ett så pass moget varumärke på nätet att det var viktigt att nu ta nästa steg. Att inte bara vidareutveckla vår redan kvalitativa och framgångsrika plattform Cafe.se – utan alla relevanta plattformar där ute. Och Viktor har bevisat sin kompetens på alltifrån det redaktionella hemmaplanet till bloggosfären och de rent sociala medierna. Vi ser nu fram emot ett mycket spännande 2010.

Jag tänkte nu, då man ju i lite stelare sammanhang sällan hinner säga så mycket mer än “att”, skriva ett kort och personligt “varför”.

Cafe.se
är Aller Internets näst mest inkomstbringande plattform (efter Elle.se). Vi ökade våra intäkter med 127 % under 2009. Men ser fortfarande stor tillväxtpotential i såväl ekonomi som trafik. Och framförallt ser vi nästan skallrande mycket vi måste göra i ren redaktionell utveckling. Vi måste, i alla dess olika former, binda målgruppen till oss. På många olika ställen. Vi måste börja prata med målgruppen. På många olika ställen. Och vi måste, med näbbar och klor, slåss för att hålla oss relevanta. På att vara bäst på det vi gör. På att ha en fortsatt rätt att existera out there. Vi ska leverera precis det som läsarna förväntar sig och vi ska överraska. Vi ska bevaka vissa gränser och pusha andra från oss.

Cafés digitala verksamhet (med Cafe.se i spetsen) har i mer än tio år tagit små steg framåt. År för år. Ibland större ibland mindre. Men hela tiden framåt. Nu har det blivit dags att ta ett ordentligt språng. Jag och Viktor har varit sådär stockholmsytligt bekanta i några år nu. Men dammen är inte större än att jag i en sådan relation ändock kan anse mig ha en bra bild av en människa. Och jag tror mig vara säker på att det här kommer att gå riktigt bra.

Till Viktor: Varmt välkommen.
Till er andra: Det här ska bli spännande att genomföra. Och det kan bli lika spännande att följa. Så häng med.