Ska vi starta bloggkonglomerat?


Efter att via Vassa Eggen och Kullin läst 24/7 Wall Streets The 25 most valuable blogs in the U.S – kan jag inte hindra känslan av att det saknas (ja, saknas!) ett medieföretag i Sverige. Listan (som du mest översiktligt tittar på hos Kullin, mest detaljerat hos 25/7 Wall Street) innehåller få “bloggar” i svensk bemärkelse. Nästan alla som placerat sig är vad som kan liknas vid bloggkonglomerat; samlingar skribenter som bloggar och tillsammans skapar happening helheter.

Saknar man inte det i vårt befintliga svenska medieklimat? En vass utmanare till gamla strukturer? Spontant kan jag bara komma på Devote.se som samlat en rad unga tjejer under sitt tak på liknande vis. Carolina Gynnings nylanserade Planetgynning.se, möjligen. Räknas Newsmill? Njae. Bokhora? Jo. Kjell Häglunds Weird Science finns och är skitbra men igen: vi har ingen jätte. Ingen Gawker eller Huffington Post. Ingen som rör om.

Jag tänker inte förstöra detta genom att gå in och börja rota bland affärsplaner och potentiella intäkter. Let’s just dream.