Så får du mer trafik, del 5


Skriv så att andra pratar

Det finns en viss typ av saker vi läser som får oss att vilja uppmärksamma och dela det med andra. Det kan handla om att vi skickar en länk till någon (”Kolla vilken sjuk grej!”), att vi tar upp det på lunchen eller helt enkelt skriker det rakt ut. Och det kan handla om alltifrån att två grisar gift sig (ett av mina största YouTube-fynd) till att terrorister flugit in två plan i lika många amerikanska skyskrapor.

Är du med mig? Texterna, bilderna, filmerna, nyheterna, skämten som får oss att instinktivt vilja berätta för någon annan. Om du, om så än bara sällsynt, får till sådant material – är du på god väg att bli en succé.
Försök att känna efter; vad får dig att känna så? Vilka sådana saker har du vidarebefordrat den senaste tiden? Försök att hitta den magiska formeln (och glöm inte att maila mig när du gjort det).