Så skriver du en framgångsrik blogg, del 5


Skriv personligt

Det finns rätt och fel sätt att vara personlig (”personlig – inte privat”, som den populära frasen lyder). Om du skriver en blogg om att tippa på hästar så vill ingen läsa om när du tvättar mattor. Håll dig till hästarna.

Däremot så finns det alltid en personlig vinkel på det du skriver om.

Ytterligare ett exempel: Du skriver en modeblogg. Och Armani lanserar en ny kollektion. Ett vanligt misstag är att då, som vilken av nyhetssiterna som helst, bara rakt redogöra för vad som har hänt. Det som är intressant, och anledningen till att läsaren besöker just dig, är att få veta dina åsikter om nyheten. Vad du tror om den, hur du tror att den kommer att påverka världen, hur du tror att den kommer att påverka just läsaren?

Dina åsikter, dina känslor. Innehållet som gör din blogg unik.