Så skriver du en framgångsrik blogg, del 2


Planera ditt skrivande

”Deal with the rest of your life first”, har Glenn Reynolds, professor på Tennessee University, en gång sagt till New York Times under en intervju om bloggande. Han förordar en planering i vilken du försöker planera in bloggande där du helt enkelt har tid att blogga, snarare än att trycka in bloggandet först och flytta på andra saker.

Sätt ett realistiskt mål över hur ofta du ska blogga. Det är bättre att sätta ett lägre mål som du kan hålla än att säcka ihop och lägga ner bloggen efter en veckas frenetiskt och i längden orimligt arbete. Försök exempelvis att den första tiden skriva ett inlägg om dagen, sex dagar i veckan. Jag rekommenderar dig att försöka skapa någon form av uppdateringsschema.

Om du dessutom skapar ett ytterligare dokument att samla dina alla inläggsidéer i, så kan du under de tider du är inspirerad – i den bästa av världar – kanske producera tre fyra inlägg som du sedan tidsstyr i ditt bloggverktyg. Och det finns ingenting skönare än vetskapen att ens blogg kommer att uppdatera ”sig själv” en tid framöver. Det ger dig tid att få nya idéer, producera utan stress och på så vis nå en kontrollerad och behaglig bloggtillvaro.