Mina bästa bloggtips: Roland Karlsson


Chef på blogg.se.

Om du bara fick ge ett tips till bloggare där ute – vad skulle det vara?
– Trafik till bloggen strävar de allra flesta efter. Lägg upp en plan för inläggen en vecka framöver och se till att det alltid finns något nytt på bloggen på till exempel söndag, tisdag och torsdag. Det vill säga skriv lördag, måndag och onsdag. Bloggandet blir en vana och bloggläsarna (som ännu inte använder RSS-läsare i större skala) hittar alltid något nytt och kommer tillbaka.

Vilka egenskaper definierar en bra blogg?
–  Bloggen lämnar ut någonting av dig själv (personligt men inte privat) – bloggläsarna vill lära känna dig. Samt regelbundenhet enligt ovan.

Vilka egenskaper tycker du definierar ett bra blogginlägg?
– Intresseväckande rubrik. Inte för långt – läsarna scannar en webbsida och blir det ”för mycket” orkar man inte. Någon bild ökar intresset.

Vilka tror du är de tre vanligaste ”felen” nyblivna bloggare gör?
1. Läser för lite andra bloggar innan man startar (analysera vad som utmärker de som lyckats – hitta det som passar ditt sätt att vara och att skriva). 2. Marknadsför bloggen på ett sätt som andra stör sig på: ”titta in på min blogg!”. Skriv tankeväckande, roande och kanske lite provocerande så kommer det automatiskt 3. Hamnar i tekniska problem för att man vill göra sin blogg mer personlig. Innehåll, läsare och sedan paketering/utseende, är rätt ordning.

Vilka är dina tre bästa tips för att öka sin trafik?
1. Kommentera. 2. Skriv regelbundet. 3. Marknadsför dig själv via så många gratiskanaler som möjligt.